Wednesday, December 30, 2015

Going twenty-one

Been so long since the last time I came here. My last post was during matriculation days omg guys hello! now I'm in second-year doing bachelor in education(biology) hehe I never thought I'm going to become a teacher too but that's not being decided yet. So let's get real here, we have tomorrow and after that it's already 2016!!!! Time flies sobs there are many things happening in my life and I don't know how to put them into words. So to my future self, if you're reading this, thank you for enduring all things alone. You have been going through a lot. I hope you find happiness in your ways. Your 20 years old is struggling right here, man. Be well!

ED247 / Part 1 


Part 2 

and well here it is, one of the hardest semester so far, part 3. 






Ah I was just kidding. Haven't transferred photos in part three to lappy yet. Those are photos of mereput getaway hehe good times with wonderful people.  Till next time! 



Sunday, August 24, 2014

Matriculation days


Well, hai 
Lamanyah tak update blog. Last update masa kat matrik dulu bajet sedih sebab dah nak berpisah dengan kawan2 kat matrik hahahaha kunun.
Kat matrik memang la best em best la kalau lupakan yang belajar kat sana lagi cepat dari bullet M16 keluaq hahaha kawan2 pun macam macam ragam boleh jumpa. pelbagai perisa gittew 
balik Kelantan ni, gua tanak campur dah dengan mereka yang haritu. sebab pedih tak hilang lagi.
nanti luka dah tinggal parut, bole la kita contact lagi, tu pun tak janji hehe
tapi ada je kawan yang bagi kenangan terindah. Ada, takkan takdek. Thanks guys yang jadik painkiller gua masa kat sana. I'll never forget your deeds! :)


Dalam lecture hall duduk paling belakang.
kalau tak main phone, bergurau. tula kejanya 
kalau cikgu kadir naik sibuk nak carik kertas bajet tengah menulis hahaha
aku rindu, tapi orang kata benda yang lepas jangan dikenang ye dok.
 tapi kenangan apa salahnya simpan.

Ni masa BBQ S1AP7
one of the best day in mah matriculation days













Amanda Lee
Roommate yang paling gua sayang. Mas pun sayang jugak tapi Mas pindah awal sangat sobs
Sya pun. sayang semua ah!
Amanda ni nampak macam sopan tapi senanya sama gila jeee dengan roomate comel dia hahaha bye dia la tempat gua bermanja & main nak hilangkan stress
Mas, mama tersayang tempat bermanja gak
Sya kalau nk mintak nasihat plus gua suka bettei annoykan dia hahaha sorry syafrida
Weiwei, Shao en & yu ting someday lets meet again girls! 


Z,Shah, Ayep,Wan
ni pakwe pakwe dalam S1AP7 yang girls KMNS dok usha hahaha hot wa cakap lu 
eleh 
Diorang ni gila gila so kalau mengantuk belajaq bio boleh cari diorang ah 
Aku tak tahu lepas ni kita jumpa ke tak, tapi aku harap, jumpa. 
korang hidup elok2 tau.

Ni masa Pesta Tionghua & ponggal festival.
Best gilaaaaaaaaaaaaaaa!












C4 aras 1 mates
most of them sporting nak mati. 
pokoknya takkan boring lah hidup kat sana especially weekend.
tengok movie sesama, lepak dalam bilik reramai, celebrate birthday, main belon air sampai basah satu aras.
and makwe lesbo aku Elle Ramli thank you sebab jaga aku. tiap kali nak makan mai heret aku kat bilik. Eya , Eira  dah semua dari bilik C4.1.1 sampai lah C4.1.13!!!  
I'm glad to know all of you! LOVE xx



Syarah dah tanak sebut. hahaha
Wei wei & Ying ying
 I eagerly hope that we'll meet again!
thanks sebab ajar maths and etc etc etc
wei wei, my girlfriend, nanti kita jumpa okay. jangan merajuk dengan i lagi hahaha muah

Girls xx

Aw Yew Chung my handsome prac leader
eleh perasan lettew orang cakap dia hensem 
hahaha
aww thank you sebab ajar i dan semua semua lah
I srsly comfortable talking about everything with this guy

S1AP7 princesses 
hahaha 


Hananon 
sorry dee selalu bully aten. Dee bully tanda sayang senanya lewlz 
Thanks sebab tahan jeeee jadi my babysitter. Thank you ten! I'll never forget chu
thank you for this friendship 


Syarah, kak yong garang aku. Thank you untuk semua semua kenangan yang kau bagi. tak lama dah, nanti kita jumpa lagi! 
Aida, thank you sebab layan jee jokes bodo yang aku buat. Aku rindu kau punya sengal especially masa dalam lab hahaha 




















"ala apa yang nak sedih sangat. lupakan jela."
bukan sedih bang dia macam heart attack tapi more to heart crack. sebab tu susah nak lupa. yela, depan kita kemain senyum
peh depan orang ramai bole pulak dia kutuk kita sambil senyum hahaha
comel betei sis2 ni. sebab tu la, deep inside here I never want to meet some of em again. Got nothing to lose after all.
but beside those rotten bish,still there are some people who I want to keep in my life again :)



Conclusionnya, hidup kat matrik takdek la dull sangat. tapi kena pandai adjust la. Kitorang main je tepung, ada je yang ponteng perhimpunan. Sebab panas sangat kat dataran :(( 
hahahahaha
tapi call mak ok cakap nk dk dalam bilik sebab panas. haaaa
kiranya dosa dengan HEP je la. dengan mak tak kehkehkeh
Kawan kawan yang gua tak mention kat sini, jangan la terasa hati. Kenangan awak semua pun ada gak dalam hati ni cuma kenangan pedih atau manis je beza dia. 
hehehehehehehehehehe 
ramai tanya kenapa lepas matrik habis gua terus senyap. lupa kawan ke?
yelah. gua dah format semua memory. eleh senang korang cakap. mana boleh lupa. 
gua senyap sebab nak healkan hati sendirik. seminggu sekali ada la jugak bukak folder tengok gambar. tapi ada yang gua dah delete terus dalam hidup. dah perit, dah tanak jumpa awak sis. 

With love, Dee. xx




Friday, March 14, 2014

My perfect getaway


Guys, 4 weeks plus minus then all of us are going back to our respective place. Back to the place where we're from. Back to the place where this friendship wont be the same anymore. No I hope its going to be the same but its absolutely impossible since we are going to be far, real far from each other soon A;

I dont know how our goodbye will look like but promise me to keep our memories together well because I will. KMNS was the hardest place for me to survive but I did meet wonderful people here. 
This is a pre goodbye post I must say. I love you guys more than I actually show, S1AP7! I srsly do! :')

Friday, September 6, 2013

Sincerely from her

Its been awhile ahhh hahaha 
mesti blog rindu i wehee k takyah nk gedik sangat 
I hope no one is reading this so I can freely write all the things that I want to say but since this is social network... so.... hahaha k
UPS dah lepas. tinggal PSPM jeee 6 minggu lagi. haih
tak tahu lah kenapa I choose to be here dulu tapi orang kata bila dah buat pilihan tu tak boleh patah balik kan :(
Dari kecik sampai besar tak pernah push diri untuk study bersungguh-sungguh macam ni. alaa sekarang pun takde la study sangat. Sikit laaa hehe
tidur pun 4 jam, 5 jam jee hmph
tapi nak terbang naik ke langit, takkan nak panjat tangga pun malas kan. but still.... susaaah ><
dulu kalau orang tanya confident je jawab nak jadik dokter. sekarang kena fikir 10 kali dulu baru boleh jawab hish
memang la, dalam hidup kita.. at some point kena ada perubahan.. tapi this this too much for me. banyak benda nk kena accomplish. Kalau tak dapat 4flat malu la. dah la SPM pun dh tak boleh buat mak bangga. 7A je? Alhamdulillah tapi... orang lain blh dpt straight As kenapa kita tak?
I'm seriously mentally exhausted. Word struggle memang la senang. Nak buat tu susah. Everyday I've got battle with my own self. Dear Nik Noradiha, sacrifice them. Sacrifice it all //
Got someone who makes me happy here hihihihi but Im only have him for this 10months. Dear heart, be ready to let go of him okay wuuuuu


*ohh someone beside me is not that SOMEONE ok* hhahaha gambar jeee tewwwwww 


I should not involve in this kind of thing since I come here to study. Yeap I mean just study but I'm 18 years old girl. A girl. Who is controlled by her heart and mind, because she is just ordinary girl:)
Im wishing for lively life... I never want to change how happy I am with my life. I want to be someone that my family can be proud of. I want. Desperately want. They did too much fr me. Just too much. Bismillahhirohmanirrahim ~~



Friday, June 7, 2013

Finally. Here I am.

Haiii assalamualaikum :D
Hari ni dah 7June 2013. Dah seminggu lebih kat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Yeap its quite tough but this is path that I already choose. Lets follow the flow ~~
Ppl keep attacking me for not choosing UITM. Thank you fr all yr words but I will strive here so dont cha worry. For me whenever we are, if we didnt make an effort to be the best, we will definitely fall down. Even we are in the best university in le world. Our self matter the most! \(^.^)/
Honestly, I miss my mom sobs brother and sister. And ma bed too TT__TT 
I guess they have a lonely life bcs Im not there kekekeke
Tapi nak berjaya biasa laaa. Tak ada jalan pintas. So kena la sacrifice kan :')
Kan sini pun best. Hari2 naik Batu Caves okay. Dpt kluster yg atas bukit .............
hahaha 
petang2 bole g jogging, main badminton, ada mini gym and so on. It nice tho <3
Kawan2 dalam LDK pun besttt!! semua satu kepala. ketua LDK pun... hensem (chinese hmm.. mata kecik hmm) wakakaka bye 
Malam2 kitorang dah start study group, sambil.... cuci mata xDD 
untuk minggu first jerrr, nanti minggu kedua focus ahh....... 
bahaya kat sini sebab tu senior selalu pesan kena refresh niat kerana Allah ohoho
In syaa allah I will do my best. Pray fr me!! ~(^.^)~

Dee


Tuesday, April 16, 2013

This is the beginning baybeh

Hai assalamualaikum! \(^.^)/ 
Sejak result SPM ni tak update lagi blog hehe 
Alhamdulillah result ok walaupun tak straight As. hmm oklah dengan tidur dalam kelas kan hihi *tutup muka* 
Selama 3 tahun duduk asrama, form 5 first time tidur dalam kelas haih tak senonoh betui. Tapi frust lah sikit dapat se7en jeee..... nak nya 9lution, dapat se7enlution je. 2 lagi sobs pyhsic dengan chemy sobs bebanyak. Alaaa, takpelah.. Allah nak uji dengan result SPM je pun kan. bersyukur dengan apa yang kita dapat sebab dia tahu yang terbaik :'D


 
gambar 2008 hihi
masih muda dan sekarang pun tetap muda uols wakakaka 
Dulu masa darjah enam, nak 5A.. Allah dah bagi . nak masuk SMK Dato Ahmad Maher, pun Dia dah bagi.
PMR nak 8A.. Allah dah bagi... 
SPM nak 9A.. dia bagi 7.. mesti ada sebabnya.. mesti ada:) setakat nak uji dengan resut SPM, apa lah sangat kan. Orang lain ujian besar lagikan mereka bersyukur. So Nik Noradiha, be grateful. yea I am
 ~(^.^)~



14 April 2013 
Graduation Day of SMK Dato Ahmad Maher 
ahh cepatnyaa masa berlari . 5 tahun di Maher 
Masa berlari? hahaha k BM kita A+ kbye 

w/ kakak hehehe 
maaf kak tayang tak boleh bagi 9A sobs
masa SPM tiap-tiap hari dia hanto nasi goreng dekat kita muah

w/ mak comel hehe
thank you for everything my one and only, wonderwoman! muah jugak


Siti Aisyah, Suhaili Liyana, Syafiq Shueb, Nur Eliza , Nik Noradiha hik

nampak pendek sebab jubah labuh k
saya tinggi ah bye sekali lagi
Alhamdulillah Im officially graduated from SMK DAM :'D


nak hehehehehehehehe je ;p

    


My Babies <3
Nur Eliza
Siti Aisyah
Fatin Amilin
Amalina Farhana
Nur Syafiqah Faziana
Suhaili Liyana
Nik Noradiha
Syafiq Shueb 

Thank you for being with me all along this journey. Just stay with me.. like forever k babies 


Ingatkan lepas result hati dah tenang. Rupanya tak dengan UPU segala alaaa fening tau fening. Tapi... in syaa allah ke matrik kot hala tujunya. *Istikarah tak buat lagi* 
heheh
bertahan lah setahun disana untuk cita-cita. haih nak struggle tu bunyi nya senang. Nak buatnya? Tapi dari tadika sampai SPM dah usaha takkan nak berhenti di tengah jalan kan. Alang-alang cuci tangan, kena cuci sampai bersih *peribahasa baru jangan soal bye*
            
So everyone, lets work it out! Jom la kejar cita-cita, kalau kita tak kejar kita punya cita-cita. Sapa lagi nak buat noe? Join me yuk \(^.^)/
Pray for my success! hehe