Friday, September 6, 2013

Sincerely from her

Its been awhile ahhh hahaha 
mesti blog rindu i wehee k takyah nk gedik sangat 
I hope no one is reading this so I can freely write all the things that I want to say but since this is social network... so.... hahaha k
UPS dah lepas. tinggal PSPM jeee 6 minggu lagi. haih
tak tahu lah kenapa I choose to be here dulu tapi orang kata bila dah buat pilihan tu tak boleh patah balik kan :(
Dari kecik sampai besar tak pernah push diri untuk study bersungguh-sungguh macam ni. alaa sekarang pun takde la study sangat. Sikit laaa hehe
tidur pun 4 jam, 5 jam jee hmph
tapi nak terbang naik ke langit, takkan nak panjat tangga pun malas kan. but still.... susaaah ><
dulu kalau orang tanya confident je jawab nak jadik dokter. sekarang kena fikir 10 kali dulu baru boleh jawab hish
memang la, dalam hidup kita.. at some point kena ada perubahan.. tapi this this too much for me. banyak benda nk kena accomplish. Kalau tak dapat 4flat malu la. dah la SPM pun dh tak boleh buat mak bangga. 7A je? Alhamdulillah tapi... orang lain blh dpt straight As kenapa kita tak?
I'm seriously mentally exhausted. Word struggle memang la senang. Nak buat tu susah. Everyday I've got battle with my own self. Dear Nik Noradiha, sacrifice them. Sacrifice it all //
Got someone who makes me happy here hihihihi but Im only have him for this 10months. Dear heart, be ready to let go of him okay wuuuuu


*ohh someone beside me is not that SOMEONE ok* hhahaha gambar jeee tewwwwww 


I should not involve in this kind of thing since I come here to study. Yeap I mean just study but I'm 18 years old girl. A girl. Who is controlled by her heart and mind, because she is just ordinary girl:)
Im wishing for lively life... I never want to change how happy I am with my life. I want to be someone that my family can be proud of. I want. Desperately want. They did too much fr me. Just too much. Bismillahhirohmanirrahim ~~



Friday, June 7, 2013

Finally. Here I am.

Haiii assalamualaikum :D
Hari ni dah 7June 2013. Dah seminggu lebih kat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Yeap its quite tough but this is path that I already choose. Lets follow the flow ~~
Ppl keep attacking me for not choosing UITM. Thank you fr all yr words but I will strive here so dont cha worry. For me whenever we are, if we didnt make an effort to be the best, we will definitely fall down. Even we are in the best university in le world. Our self matter the most! \(^.^)/
Honestly, I miss my mom sobs brother and sister. And ma bed too TT__TT 
I guess they have a lonely life bcs Im not there kekekeke
Tapi nak berjaya biasa laaa. Tak ada jalan pintas. So kena la sacrifice kan :')
Kan sini pun best. Hari2 naik Batu Caves okay. Dpt kluster yg atas bukit .............
hahaha 
petang2 bole g jogging, main badminton, ada mini gym and so on. It nice tho <3
Kawan2 dalam LDK pun besttt!! semua satu kepala. ketua LDK pun... hensem (chinese hmm.. mata kecik hmm) wakakaka bye 
Malam2 kitorang dah start study group, sambil.... cuci mata xDD 
untuk minggu first jerrr, nanti minggu kedua focus ahh....... 
bahaya kat sini sebab tu senior selalu pesan kena refresh niat kerana Allah ohoho
In syaa allah I will do my best. Pray fr me!! ~(^.^)~

Dee


Tuesday, April 16, 2013

This is the beginning baybeh

Hai assalamualaikum! \(^.^)/ 
Sejak result SPM ni tak update lagi blog hehe 
Alhamdulillah result ok walaupun tak straight As. hmm oklah dengan tidur dalam kelas kan hihi *tutup muka* 
Selama 3 tahun duduk asrama, form 5 first time tidur dalam kelas haih tak senonoh betui. Tapi frust lah sikit dapat se7en jeee..... nak nya 9lution, dapat se7enlution je. 2 lagi sobs pyhsic dengan chemy sobs bebanyak. Alaaa, takpelah.. Allah nak uji dengan result SPM je pun kan. bersyukur dengan apa yang kita dapat sebab dia tahu yang terbaik :'D


 
gambar 2008 hihi
masih muda dan sekarang pun tetap muda uols wakakaka 
Dulu masa darjah enam, nak 5A.. Allah dah bagi . nak masuk SMK Dato Ahmad Maher, pun Dia dah bagi.
PMR nak 8A.. Allah dah bagi... 
SPM nak 9A.. dia bagi 7.. mesti ada sebabnya.. mesti ada:) setakat nak uji dengan resut SPM, apa lah sangat kan. Orang lain ujian besar lagikan mereka bersyukur. So Nik Noradiha, be grateful. yea I am
 ~(^.^)~



14 April 2013 
Graduation Day of SMK Dato Ahmad Maher 
ahh cepatnyaa masa berlari . 5 tahun di Maher 
Masa berlari? hahaha k BM kita A+ kbye 

w/ kakak hehehe 
maaf kak tayang tak boleh bagi 9A sobs
masa SPM tiap-tiap hari dia hanto nasi goreng dekat kita muah

w/ mak comel hehe
thank you for everything my one and only, wonderwoman! muah jugak


Siti Aisyah, Suhaili Liyana, Syafiq Shueb, Nur Eliza , Nik Noradiha hik

nampak pendek sebab jubah labuh k
saya tinggi ah bye sekali lagi
Alhamdulillah Im officially graduated from SMK DAM :'D


nak hehehehehehehehe je ;p

    


My Babies <3
Nur Eliza
Siti Aisyah
Fatin Amilin
Amalina Farhana
Nur Syafiqah Faziana
Suhaili Liyana
Nik Noradiha
Syafiq Shueb 

Thank you for being with me all along this journey. Just stay with me.. like forever k babies 


Ingatkan lepas result hati dah tenang. Rupanya tak dengan UPU segala alaaa fening tau fening. Tapi... in syaa allah ke matrik kot hala tujunya. *Istikarah tak buat lagi* 
heheh
bertahan lah setahun disana untuk cita-cita. haih nak struggle tu bunyi nya senang. Nak buatnya? Tapi dari tadika sampai SPM dah usaha takkan nak berhenti di tengah jalan kan. Alang-alang cuci tangan, kena cuci sampai bersih *peribahasa baru jangan soal bye*
            
So everyone, lets work it out! Jom la kejar cita-cita, kalau kita tak kejar kita punya cita-cita. Sapa lagi nak buat noe? Join me yuk \(^.^)/
Pray for my success! hehe 



Wednesday, February 27, 2013

Its 28 Feb already


Hai ! Assalamualaikum :D
Hari ni dah 28 Feb tsk ada berapa minggu je lagi result SPM nk keluar. tawakkal je la.. Kalau ada rejekinyaaaa, In syaa allah banyak A yang berderet. In syaa allah! Amin! Amin! :')
Tak penah2 lagi ni tergila-gilakan artis kpop canggini ni. dia lain~ Flawless~ ~ ~suara dia.. nak pengsan kalau dengar..cool.. tahu tak!?! hahaha kemain :p takpela kan, nati msk alam uni dah takdak masa nk buat benda mcm ni haaaaaa he he he 
saya bukan peminat Kpop tegar ok. hanya dia. hanya. harap maklum wakakaka bye

meet my love, Choi Seung Hyun! hihi
((Top)) <3

 Recently been doing well, sekali sekala outing w/ my bebigirls and syepeq:) Ramai kata boring hidup lepas SPM ni. tak adanyaaa. langsung tak! really enjoy this long holiday y'knowww! kekeke tapi masa untuk berguling-guling kat rumah macam ni tak lama dah haih iSad 

Malino, Sue and Syafiq are not here of course *sad*

Subhanallah! the scenery iz really awesome ins't? hehe ~(^.^)~

Latest outing! hehe
having a good times w/ them but still without amolon and malino... haih its so hard to gather up y'know tsk

nak hehehehehe panjang cikit wakakaka
first round kalah then bangkit balik haip! \(^.^)/
Thanks Sue belanja titewwww! sayang sue ketat-ketat xD
well, kat mall tu. ada dua benda je yg saya suka. 

1) masa org tak ramai 2)bowling muah kehkehkeh
Alhamdulillah, I'm well, I'm happy and I fine. Kalau dh boleh lupa, cnfirm takdak masalah. tak guna buang masa pada orang yang tak sepatutnya! kan? ;D
and Imma happy girl alive~~ 

*khusus untuk sapa2 yang mencik duck face!* hahahaha 
bye tutup muka x)
Do pray for my result. haih harap2 dapat result yang berbaloi dengan usaha. hmm mak dah bagi semua yg saya nak. SEMUA. takkan nk bagi straight A's pun tak boleh dekat dia :\ In syaa allah. Lets look forward for it! :'D

Thats all.. boboi, memuah sikit :BB